Barnlösa par som lyckas bli gravida, över 40 år utan orgasm — men inte nu längre, 89-årigt par som köper sin första dildo.
Erica Saarenpää får vara med om mycket i sitt jobb med Himmelriket.
– Jag har världens bästa, och viktigaste jobb, säger hon.

Jag svänger av E4:n i Harmånger och kör mot den stora skylten med ängeln på. Eller är det Amor? Troligtvis. För det är till Himmelriket jag ska, där fokus ligger helt och fullt på lust, njutning och passion. Vuxenleksaker.
I dörren möts jag av Erica Saarenpää och vi går in på hennes kontor där hon dukat fram penisformade pepparkakor och bullar. Hon skrattar glatt när hon ser min förvånade min och även jag börjar skratta. Hon kan det här med ice breakers. Det är någonting som ingår i jobbet.
– Folk brukar vara lite spända och nervösa när jag kommer, då är det bra att lätta upp stämningen lite. Nu när det är så viktigt med handhygien så har jag alltid med mig en snopptvål med sugpropp under som jag sätter fram på bordet. För att använda den måste deltagarna runka av den, säger Erica och skrattar återigen.
– Det gäller att hitta den som verkar mest framåt och låta denne börja, sen brukar det släppa och alla tycker att det är roligt, fortätter hon.

Erica äger och driver Himmelriket sedan 2017 och var innan dess anställd som homeparty-­säljare i företaget i elva år. Himmelriket är i första hand ett företag som ordnar ”sexpartyn”, lite som Tupperware men för vuxenleksaker, men de har även en webbshop och numer även lagerförsäljning i Harmånger.
Hon funderade till en början på om hon skulle ha lager och kontor i Hudiksvall, men de höga hyrorna kändes inte lockande och eftersom hon inte till en början planerade att ha någon butik så kändes Harmånger utmärkt. Till och med bättre, som det visat sig.
– Det är lite mer anonymt här, och det tror jag är bra. Sen har vi ett utmärkt läge vid E4:an och har, förutom kunder från bygden, Hudiksvall, Ljusdal och Sundsvall, också pendlare som svänger in på väg till eller från jobbet, säger hon och fortsätter:
– Dels så har jag öppet när jag är på plats, men man kan också ringa mig om man vill komma hit. Jag har också gjort iordning en Swish-bod så att man kan handla och hämta när man vill.

Erica har aldrig skämts över sitt yrkesval, men hon minns så väl hur folk i hennes omgivning reagerade till en början. Speciellt hennes egen mamma.
– Mamma höll på att dö när jag sa att jag skulle börja jobba med det här. ”Herregud, vad ska alla tycka och tro? Du får inte berätta för mormor och morfar!” Men sen tog det ett och ett halvt år så hade hon själv ett party med sina jobbarkompisar.
Det har blivit mer accepterat med tiden, även om hon fortfarande märker av att det är ett tabubelagt ämne. Just därför tycker hon att jobbet är så viktigt.
– Det var inte så länge sedan som jag hade ett 40 plus-party där jag fick upplysa dem om att man inte kissar ur samma hål som man har sex. De var alltså över 40! Men nu vet de det i alla fall.
Erica har också fått hjälpa ett par som inte kunde få barn på grund av att mannen inte kunde få utlösning. Med olika leksaker och hjälpmedel fick de bukt på problemet och har i dag ett barn tillsammans. Hon fick även hjälpa ett 89-årigt par att välja ut sin första dildo efter att de läst ett reportage om Himmelriket.
– Fatta vilken värld de kom till! Gud, jag vill också vara sexuellt aktivt när jag är 89 år, säger Erica.

Men paradhistorien är nog ändå kvinnan som aldrig fått en orgasm och var på väg att skilja sig med sin man sedan 15 år tillbaka på grund av det.
– Hon berättade att de inte hade haft sex på över två år, för de bråkade bara över att hon aldrig kom. Under partyt hade jag visat Rabbiten och sagt att ”Här har ni en garanterad orgasm”. När hon sedan kom in till mig så sa hon att hon ville ha den där garanterade orgasmen. Oj, tänkte jag. Garanterat är det ju inte på det viset, men det är ju väldigt svårt att misslyckas. Det var då hon berättade att hon aldrig fått en orgasm. På den tiden var jag bara säljare, men jag lovade henne att jag skulle betala tillbaka pengarna om hon inte blev nöjd. Tre veckor senare ringde hon. ”Hej, det här är den orgasmlösa kvinnan, men inte nu längre!” Då blev jag så glad. De hade rivit sina skilsmässopapper tillsammans. Det är 16 år sedan och jag får fortfarande ordrar från dem.

Det är så att hon skulle kunna skriva en bok. Historierna är många och hon älskar att hjälpa folk till bättre sexliv och i förlängningen bättre förhållanden, till andra eller till sig själva. Därför hoppar hon även på en utbildning till sexolog nu i april.
– Jag lär mig ju nya saker varje dag med Himmelriket, men jag kan absolut inte allt. Det ska bli jättespännande och skönt att få ett till ben att stå på. Det hör liksom ihop. Jag tror att det behövs någon att bolla med ibland, säger Erica och fortsätter:
– Ibland stöter jag fortfarande på folk som undrar om jag inte skäms för det jag jobbar med. Men ska jag skämmas? Det är verkligen världens bästa och viktigaste jobb. Det är viktigt med sex! #

Erica Saarenpää
(Förhoppningsvis Erica Sundin inom snar framtid, väntar på att sambon Erik ska fria efter tolv år tillsammans men han säger: ”Att han måste vara 100 procent säker att jag är rätt kvinna innan”. *Skrattar*)
Ålder: Fyller 36 år i maj.
Bor: I Vattrång sedan tolv år tillbaka. Född och uppvuxen i Nyköping.
Familj: Sambo Erik, sönerna Elton, fyller 7 år i maj, och Elias som blir 4 år i maj.
Gör: Driver Himmelriket och är Teamledare i affärsnätverket BNI i Sveriges största Team Glada Hudik.
Kuriosa: Jag är en hästtjej ut i fingerspetsarna och tävlar gärna dressyr.


Text & Foto: Moa Åhs
Den här artikeln publicerades i #Hälsingland Norra 2021-02

Vi når alltid alla
Låt Svart Pist producera din hemsida
Läs Magasin Järvsö