För Klara Hammarström var det självklart att hon skulle gå rid­sportens väg. Men någonstans efter år av sjungande på hästryggen insåg hon att det var musik hon skulle hålla på med.

Det glänser när Klara Hammarström kliver ut ur hotellets hiss. Hon är iklädd den riddarrustningsliknande dressen som hon bar i Melodi­festivalen 2021. En i ögon­fallande klädsel man inte förväntar sig att se i Bergs­hotellets (Järvsö reds. anm.) korridorer.

– Det är första gången jag har på mig den här sen Melodifestivalen, berättar hon när vi ställer oss vid ett ståbord för att prata. Det går nämligen inte att sitta ner i rustningen förklarar Klara.

Första gången hon deltog i Melodi­festivalen var 2020 och i våras stod hon åter på mello­scenen och än är inte dörren helt stängd för att delta igen berättar Klara. Men att hon skulle stå på melloscenen och satsa på musiken har inte varit en självklarhet för henne.

– Jag har alltid varit musikalisk och haft musiken som min lilla hobby, men aldrig tänkt att det är någonting man kan hålla på med på riktigt. Jag har trott att det är hästarna jag ska hålla på med, säger Klara.

Klara som kommer från en stor häst­intresserad familj där ridsport kommit som en självklarhet bodde under sin uppväxt bland annat i Söderhamn och Delsbo. Idag har familjen fortfarande kvar sina sommarhus i Delsbo och firar bland annat jul och nyår där.

– Nu har det varit ett års uppehåll i och med pandemin, men jag försöker spendera så mycket tid som möjligt där, säger Klara som fortfarande ser på Delsbo som hemma.

Idag bor Klara i Stockholm och har gått från att spendera åtskilliga timmar i stallet till att istället spendera dem i studion.

– Jag vill släppa tre låtar i år och göra en ännu större låt än Beat of broken hearts, säger Klara och fortsätter:

– Jag har alltid haft stora mål och drömmar så jag ser mig själv jobba med musik i många år framöver.

Och det var med inställningen att hon ska bli bäst på musik som hon bytte riktning i livet. Till en början berättar Klara att det inte var så stora bekymmer, men att hon har insett att det är mycket jobb som krävs. Och att arbeta för sig är något Klara mer än gärna gör.

– Eftersom jag kommer från en ridfamilj så har jag det med mig att man måste jobba för att nå framgång. Det som är fint på ytan kräver ganska många timmar som inte är så fina för att ta sig dit, säger Klara och riddarrustningen blänker till i skenet från taklamporna. 

I framtiden väntar fler spelningar och låtsläpp avslöjar Klara som målmedvetet samlar på sig allt mer kunskap om musikbranschen.

– Sen vill jag gärna ut och resa senare i år och kanske samla på mig mer erfarenhet även utanför Sverige. #

Text: Alicia Mårtensson
Foto: Håkan Persson


Den här artikeln publicerades i #Hälsingland Norra 2021-09

Vi når alltid alla
Låt Svart Pist producera din hemsida
Läs Magasin Järvsö