Det händer mycket för Erik Ohlsson som driver artistbolaget Jubel och arrangerar somrarnas höjdpunkt – Hudikkalaset.
– Jag tror att vi behöver folkfest mer än någonsin den här sommaren, säger Erik Ohlsson.

DET HAR GÅTT tolv år sedan han satte Hudiksvall i gungning för första gången, sex år sedan han startade sitt artistbolag Jubel och det är fortfarande full fart framåt för Erik Ohlsson.

– Jag tror att jag är svinjobbig att jobba med för jag ger aldrig upp, utan är envis och vill alltid framåt. Det är väl också det som driver – att förändra och se vad som kan bli bättre. När jag slutar utvecklas då tror jag inte att jag tycker det är kul längre, oavsett om det är artister jag jobbar med, bolaget i sig eller jag så vill jag alltid försöka utvecklas, säger Erik och fortsätter:

– Vi har varit in och utmanat stora drakar i musikbranschen att arbeta på ett nytt sätt och är i en väldigt rolig tid nu med både framgångar i ”Så mycket bättre” med Gustaf och Viktor Norén och Daniel Adams-Ray. Vi började precis jobba med Tomas Andersson Wij och podcasten Hundåren och har två artister med i Melodifestivalen – Tribe Friday och Cornelia Jakobs, berättar Erik.

När Erik började sin karriär på Universal Music blev han förvånad över att skivbolagen fortfarande jobbade väldigt likt den tiden då man sålde cd-skivor.

– Jag kände att i den digitala världen bygger kommunikationen så mycket på dig och ditt varumärke så det borde finnas fog för att göra om i den här kedjan och så föddes min idé till Jubel. Att ha en artistbyrå som jobbar med alla delar av artistens karriär. Och det är väl det som skiljer oss från ett skivbolag eller bokningsbolag idag. Vi släpper inte bara musik eller bokar inte bara gig, utan vi är artistens team som gör allt.

PÅ AGENDAN 2022 står bland annat en sommarturné med Daniel Adams-Ray, konsert med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco på Stenegård i Järvsö. En handfull konserter på Ystergården dit bland annat Monica Mac och Markus Krunegård kommer. De firar även två års jubileum med den digitala festivalen ”Låt live leva” i mitten av mars och har ett gäng inbokade företagsevent.

– Vi har en väldigt stor konsert i Hälsingland med bröderna Norén och en stor konsert med Daniel Adams-Ray i Hälsingland också, säger Erik hemlighetsfullt.

Och går allt enligt planerna blir det i sommar dags för ett Hudikkalas på riktigt igen med bland annat artister som ­Veronica Maggio och Melissa Horn.

– Det kommer vara tre år sedan vi hade en riktig festival. Vi hade en variant i somras, men det var en specialversion så det kommer vara tre år sedan det var en riktig festival, säger Erik.

Fram till 2019 var fokuset på Hudikkalaset att växa och bli större, men från i år har Erik och kollegorna tänkt om.

– Nu vill vi bara se till att det är väldigt kul och därför har vi valt att sätta en begränsad kapacitet och utgå från Köpmanberget och skogarna runt i kring. Vi vill att det ska gå från att vara större och större till att det bara ska vara bra och jävligt roligt för alla inblandade, säger Erik som hoppas på ett roligt och slut­sålt kalas i juli.

– Jag tror att vi behöver folkfest mer än någonsin den här sommaren. #

Erik Ohlsson

Ålder: 34 år.
Bor: Trångsund söder om Stockholm.
Uppvuxen: Njutånger.
Familj: Sambo och barnen Tage och Vide.
Guilty pleasure-låt: Levels – Avicii.
Smultronställe i Hälsingland: ”Mössön där vi har sommarstället.”

Jubel

Gör: Artistbyrå.
Grundades: 2016.
Antal anställda: 21.
Stående evenemang: Hudikkalaset och Låt live leva.
Hälsingeartister Jubel jobbar med:
Selma & Gustaf, Persson & Packet, Engmans Kapell, Sofia Karlsson, Nadja Evelina och Raketen.

Text: Alicia Mårtensson Foto: Emil Gustafson
Den här artikeln publicerades i #Hälsingland Norra 2022-02

Vi når alltid alla
Låt Svart Pist producera din hemsida
Läs Magasin Järvsö