Det var hennes blogg, eller snarare namnet på den: Husvagnspack, som inspirerade vännerna att fixa och pimpa en husvagn till Jenni när hon fyllde 40 år i fjol. – Jag tror att de hade ganska roligt när de gjorde iordning den, säger Jenni och skrattar.

Bloggnamnet i kombination med att Jenni är en väldigt färggrann person resulterade i en riktig flower power-vagn som nu står i trädgården intill huset i Hudiksvall.

Jenni är kanske egentligen inte någon husvagnsmänniska, men tyckte att namnet på bloggen passade bra.

– När jag startade bloggen bodde jag som ensamstående undersköterska i en hyreslägenhet på Håsta och tyckte väl att jag drog mitt strå till statistiken som nyskild och så. Det fick bli Husvagnspack. Jag tycker att det är ett roligt ord.

Jennis sambo Jonas tillägger:

– När Jenni bodde på Håsta så var det den naturliga samlingsplatsen för alla människor som bodde där. Jenni tog sig en kopp kaffe och satte sig på bron och dit drog sig folket. Det var så vi umgicks. Det var alltid folk där och så var det lite rörigt, lite som om du tänker dig en amerikansk trailer park – därav namnet Husvagnspack.

Till skillnad mot Jenni så älskar Jonas husvagnslivet och camping­livet, någonting han ändå tror att Jenni också skulle uppskatta.

– Det är jag övertygad om. Folk kommer och går, man dricker kaffe ihop.

– Ja, har jag bara nära till kaffebryggaren ska det nog gå bra, men så gillar jag ju riktiga fasciliteter…, säger hon och skrattar samtidigt som hon faktiskt häller upp en kopp kaffe.

Den färggranna husvagnen på gården kräver lite fix och trix innan den skulle gå att använda som husvagn, och det kanske blir så även om övriga i familjen är lite skeptiska till huru­vida man faktiskt kan visa sig bland folk i en sådan skapelse.

– Haha, ja men det vore ju kul att fixa iordning den. Om inte annat som food truck, eller så. Annars har den blivit ett himla bra uthus, någonstans man kan hänga om man är ute på gården, säger Jenni. Den har allt viktigt, stereo, vinkyl och så.

Oavsett om det blir en husvagn som används eller inte så kommer hon aldrig att glömma sin 40-årsdag. Hemlighetsmakeriet, överraskningen och vagnen i sig.

När det blev dags för den stora dagen skjutsades Jenni ut till Per Jansgården i Idenor, och skuffades ner på golvet i baksätet när de närmade sig. Väl framme fick hon ett varmt mottagande och en tavla föreställande den då vita husvagnen och de tre bästa vännerna poserande framför den.

– Jag trodde att det var det som var presenten, jag hade aldrig trott att de skulle släpa dit en husvagn! Det var helt magiskt!, säger hon och fortsätter:

– Det var någon som sa att det inte kommer att spela någon roll vad folk får i 40-årspresent efter det här för ingenting kommer att kunna toppa detta. #

Jenni Plåth

Ålder: 40 år.
Bor i: Hudiksvall.
Familj: Två barn som bor hemma, ett som går gymnasiet i Åre och en sambo.
Gör: Undersköterska hemtjänsten.

Text & Foto: Moa Åhs
Den här artikeln publicerades i #Hälsingland Norra 2020-05

Vi når alltid alla
Låt Svart Pist producera din hemsida
Läs Magasin Järvsö