Emil Svensson från Ljusdal gillar att resa världen över. Han har nu designat en egen kollektion av klockor för reslystna. – Klockorna ska vara ett ur för dem som gillar att resa, säger Emil.

Trots att Emil bara är 22 år gammal har han hunnit besöka många länder runt om i världen. Cypern, Thailand, Singapore, Indonesien, Malaysia är bara några av länderna han besökt. 

När tidningen #Hälsingland träffar Emil har han precis tillbringat en månad i Kambodja och Vietnam och en vecka i Kap Verde. 

Han reser så ofta det är möjligt men minst ett par gånger per år. Han har rest runt som backpacker för att upptäcka länder och platser men har även stannat längre i vissa länder, som Grekland, där han jobbade som bartender.

Under hans resor runt om i världen föddes också idén om att skapa en klocka för alla som älskar att resa.

– Jag letade först efter en klocka med världskartan i men insåg att det inte fanns på marknaden. Det  var då jag kom på idén att ta fram en egen kollektion. Jag var dessutom sugen på att starta eget.

För de som gillar att resa

Emil har under de senaste åren jobbat med att ta fram klockorna och har nu en kollektion i olika modeller och färgkombinationer där alla har världskartan i urverket. 

– Det var ganska svårt att hitta en seriös leverantör men efter två år hittade jag rätt.

Designen på klockorna hade Emil tidigt klart för sig. Klockorna ska vara en accessoar för dem som på olika sätt gillar att resa, oavsett om det är en backpacker som just börjat resa eller en världsvan globetrotter som reser mycket i yrket. 

Emil berättar att han satsat på kvalitet i klockorna, där han bland annat använder sig av äkta italienskt kalvläder, safirglas och Schweiziskt urverk.

Emil säljer klockorna via sin hemsida men hoppas att han i framtiden kan hitta återförsäljare, bland annat lokala och att klockorna kan bli en del av hans levebröd.

– Jag ska plugga ekonomi till hösten och jag hoppas att det här kan bli ett deltidsjobb till en början för att sedan se hur det utvecklas i framtiden.

Text: Jenny Olsson Foto: Privat & Jenny Olsson
Den här artikeln publicerades i #Hälsingland 2018-05

Vi når alltid alla
Låt Svart Pist producera din hemsida
Läs Magasin Järvsö