Cheap Trick

Vill man se Maria ratta denna best så tipsar hon om en tävling i Hudiksvall den 28-30 juni.

Vi träffar Maria Nilsson och hennes ”Cheap trick” i Järvsö en onsdags­eftermiddag i maj. Bilen är numera färdig, så färdig som en dragrace-bil någonsin kan bli. Alltid är det någonting som kan förbättras, någonting som måste skruvas på. Men de går nu in på sin tredje säsong med tävlingar i veteranklassen.
– Jag måste faktiskt skryta lite med att jag vann min första pokal i Hudiks­vall i somras för flest körningar i SVDA* under den cupen, säger Maria.

När vi träffade henne senast hade hon och pappa Rolf Nilsson nästan byggt klart åket – som är en T23 ­Altered från 1923. Hundraett år på nacken – det ni. Idag har hon ett personbästa på 193 kilometer i timmen på 201 meter. Sluttiden hamnade på 5,73 sekunder.
– Jag vill ju köra fortare. Med lite justeringar så ska det nog gå. Det är väl målet i sommar, att slå personbästa, säger Maria.
Hur är det att köra en sådan här bil i de hastigheterna, går det att beskriva?
– Oj, nej! Alltså, det är så mycket adrenalin som pumpar, det är en jätte­härlig känsla. Jag tycker att alla ska prova någon gång! #

Maria Nilsson går nu in på tredje säsongen med sin Cheap trick – dragracebilen hon byggt med sin pappa.

Maria Nilsson

Ålder: 36 år.
Bor: Järvsö.
Familj: Två barn, i ett förhållande.
Gör: Jobbar på Apotek hjärtat i Järvsö.
Tävlar för: SVDA, Scandinavian vintage dragrace association.
Tävling där man kan se Maria köra i sommar: Maria tipsar om tävling i Hudiksvall den 28-30 juni.

Järvsö Vad hände sen? Vi skrev om Maria Nilsson och hennes ­dragrace-bygge för exakt två år sedan. Då var vrålåket inte färdigt. Idag har bilen ett namn, och det tävlas aktivt!

Text & foto: Eje Åhs
Den här artikeln publicerades i #Hälsingland Norra 2024-05

Vi når alltid alla
Låt Svart Pist producera din hemsida
Läs Magasin Järvsö