Järvsö På Netflix syns numer ett bekant ansikte från Järvsö.
Christofer Pocock är med i svenska ”Love is blind” där han dejtat i blindo – och kanske funnit kärleken. Det återstår att se.

Fredagen den 12 januari var det premiär av Netflix Love is blind. Där får vi se Christofer Pocock i sökandet efter den stora kärleken.
– Jag blev faktiskt castad efter att en kompis till en kompis nominerat mig, berättar Christofer och fortsätter:
– Jag blev väldigt smickrad, för det är en superfin kille.
Det gjorde att han kände ”gud vad roligt” och efter ett besök hemma i Järvsö och efter att han pratat med mamma Anne och bonuspappa ­Werner så bestämde han sig.
– Det var faktiskt Werner som sa att det är klart jag ska köra. Så då körde jag, säger Christofer.
Han gick in med intentionen att hitta kärleken på riktigt, gå all in, och uppskattade verkligen tanken på att ha så mycket folk runt omkring sig som är så måna om att han ska hitta the love of his life.
Frågan så här i efterhand: Är ­kärleken blind?

Premisserna i programmet är att deltagarna inte får se varandra förrän en har friat och den andra sagt ja. Men kunde man bilda sig en uppfattning om utseende under dejterna?
– Nej, det gick verkligen inte. Det enda utseendemässiga jag frågade var om de hade tatueringar. Jag tror man hade blivit tokig av att försöka bygga upp det i sitt huvud, säger Christofer och tillägger:
– Det var också någonting väldigt vackert, att ju närmare man kom att faktiskt träffa den här personen, hur man hade en så fantastisk, liksom härlig, inte bild utan känsla av en personen.
Christofer berättar att han känner sig redo för giftemål och barn, och det var också några av de viktiga frågor han ville ha svar på under dejterna. Framförallt barn är någonting han längtar efter. När det kommer till giftemål så är det inte lika bråttom – men längtan finns där.
– Giftemål för mig är den finaste gåvan du kan ge till någon men också den finaste gåvan du kan få. Du har en annan som bekräftar dig. Nu är det du och jag, så nu kör vi hand i hand. Det tycker jag är väldigt vackert, säger han.

Annat som var viktigt för Christofer var huruvida han skulle få plats i sin framtida frus liv.
– Jag behöver den platsen. Den ­behöver hon kunna ge mig för att vi ska finna varandra på något sätt, säger han.
Och då han själv, bland annat, driver ett bajamajeföretag på Gotland (Touchdown Gotland), så ville han veta om hon kunde tänka sig att dra på sig gummihandskarna.
– Om vi sitter i skiten med personalen en vecka på sommaren, kan hon tänka sig att åka runt och tömma toaletter med mig? På ett sätt är det viktigt.

Hur känns det nu kring att andra ska se dig dejta?

– Alltså jag bryr mig inte. Alltså jag menar, varsågoda. Eller vad säger jag? Ta lärdom av det ni kan, eller så kan ni tycka att jag är helt dum i huvudet. Det är ju i betraktarens ögon liksom.

Skulle du rekommendera någon annan att vara med i ett sådant typ av program?

– Ja, 100 procent. Sen är det kanske tidigt att säga, jag kanske sitter här om en vecka och bara, ”jag tar tillbaka allt jag sa”.

Christofer hade nämligen inte sett något av det inspelade materialet när vi gjorde intervjun. Sedan de första fyra avsnitten släpptes har vi tagit oss ytterligare ett snack med honom. Vi fick nämligen veta redan i avsnitt två att han friade och fick ett ja.

Hur kändes det att fria i tv?
– Just att det var i tv spelade ingen roll, det var att fria överlag, och det var jävligt stort. Jag hade inte förberett någonting, det fick komma från hjärtat och det fanns helt klart en pirrighet i att hon skulle kunna ha svarat nej. Sen vill jag också påpeka till alla som undrar över hur man kan bli kär så fort, att de fick ju inte med allt. Vi hade ändå många timmar i ryggen, vi hade verkligen dejtat.

Efter att ni förlovat er fick ni åka till Cypern på smekmånad, hur var det?

– Det var svinkallt, men härligt och lyxigt. Sen var det också verkligen prio på oss som par, jag fick verkligen spendera mycket tid med Catja, och det var väldigt bra.

Vad har du fått för reaktioner efter att de första fyra avsnitten släppts?

– Jag har fått bra respons vilket är skönt. Jag var mig själv hela vägen och jag tyckte att de hade speglat det på ett bra sätt. Jag har bland annat fått ­mycket positiv feedback från tjejer som sagt att ”du är Sveriges sista ­romantiker”. #

Love is blind: Sverige
Premiär: 12 januari 2024.
Plattform: Netflix.
Antal avsnitt: 10 i första säsongen.

Om serien:
En svensk tolkning av den populära amerikanska realityserien ”Love is Blind”, vilken debuterade på Netflix år 2020.

Konceptet:
I detta unika dejtingprogram får singlar chansen att finna kärleken på ett annorlunda sätt. Deltagarna dejtar och blir förlovade utan att någonsin ha sett varandra ansikte mot ansikte. Det ultimata testet kommer när de träffas i verkligheten – då måste de bestämma om de är redo att gifta sig eller om de ska gå skilda vägar.

Text: Eje Åhs
Foto: Johan Paulin
Den här artikeln publicerades i #Hälsingland Norra 2024-01

Vi når alltid alla
Låt Svart Pist producera din hemsida
Läs Magasin Järvsö